Nak Buat Hiasan Dalaman? Tiru Je Stail 5 Rumah Ni, ‘Konfem’ Wow!

Sebagai pemilik rumah baru, antara impian yang ramai pemilik rumah ingin realisasikan adalah tukar kediaman sedia ada dari biasa-biasa kepada hiasan dalaman yang ‘wow’.

Dalam 5 contoh rumah di bawah, anda boleh tengok transformasi kediaman yang dijalankan oleh Deco Guru, sebuah syarikat interior designer berpangkalan di  Petaling Jaya,

Kepakaran Deco Guru ni memang  adalah menukarkan kediaman yang hiasan biasa-biasa kepada luar biasa.

Seronok juga kalau dapat kediaman macam ini kan

 

Residensi Hijauan Lumayan, Sg Besi

 Kalau tengok permainan wallpaper dan terapan warna cerah memang menampakkan rumah ini agak minimalis tapi masih nampak agak mewah.

Rumah ini agak kecil sebenarnya, tapi bila sampai at the right hand, memang nampak besar & cantik lah jadinya!

Conezion, Putrajaya

Bagi rumah ini, permainan lampu dim-light kuning yang diterapkan dah jadi macam kita makan dekat restoran pulak kan.

Haa, boleh lah cuba buat lampu macam ini dekat rumah. Makan maggi pun rasa macam makan di restoran, kah!

Teres 2 Tingkat, Johor Bahru

Sebelum

Selepas

Kediaman lama yang Deco Guru dekorasikan di Johor Bahru ni pada sekali imbas memang nampak macam kediaman yang berbeza, tapi sebenarnya kediaman yang sama.

Kalau anda dah duduk di kediaman yang agak lama, boleh lah berkira-kira untuk jadikan rekaan ala moden pulak. Takyah beli rumah baru, rumah lama anda pun macam rumah baru!

Kotasas, Kuantan

Bila beli rumah banglo yang agak besar, saiz pun kurang-kurang bermula dari 3000 kaki persegi ke atas, nak hias pun pening sebab banyak bahagian kena deko.

Dalam rumah yang Deco Guru buat di Kuantan ni, memang berjaya menampakkan nampak mewah walaupun actually decoration tak berapa banyak.

Bila gabungkan elemen kayu, lighting pun menjadi, nak duk rumah pun seronok je kan sebab cantik.

 

Tamarind Square, Cyberjaya

Bila dah dapat rumah baru, cantik pulak tu nak balik rumah pun rasa seronok kan. Sebab itu lah penting sangat merealisasikan rumah yang cantik dan “wow” ni”

Dalam beberapa contoh di atas ni, harapnya anda boleh terjumpa inspirasi untuk buat hiasan dalaman di rumah sendiri pula 🙂 

Nak Kira Kos Dekorasi Rumah Anda?

Uniknya dekat Deco Guru ni, diorang dah sediakan kalkulator untuk anda kirakan renovation & interior design yang diperlukan di rumah anda. 

Kalau nak kirakan kos yang diperlukan untuk buat renovation di rumah anda, anda boleh kira kos tersebut  melalui link kalkulator di bawah